-
Tasavvuf
Marifet Kapısı
Osmanlı devlet kademelerinde görev yapmış zevatın yakın akrabalarından biri olan Cemâl-i Halvetî İslami ilimlerin pek çoğunda kesb-i hüner sahibidir. Bu yönüyle yaşadığı 15. yüzyılda Halvetilik gibi en yaygın tarikatın İstanbul’da…
-
Tasavvuf
Dilin Afetleri
Dilin Afetleri Hüccetü’l-İslam İmam Gazzâlî’nin’, en maruf eseri İhyau Ulumi’d-din’in titizlikle tercüme ettiğimiz bir bölümüdür. İnsana bahşedilmiş en büyük nimetlerden biri olan dilin, hayra kullanmadığı ölçüde nasıl en büyük afetlerden…
-
Tasavvuf
Sûfilerin Sırları
Bu kitap, insanı dünyaya ve geçici dünya zevklerine bağlanmaktan kurtarıp Allah aşkıyla coşturan bir irfan hazinesidir. Başta Hz. Mevlâna olmak üzere büyük velilerin Allah aşklarını dillendiren ve sûfîlerin bu dünya…
-
Tasavvuf
Tasavvufun Zaferleri
“Tasavvuf daima muzafferdir.” düsturuyla yola çıkan bu eserde, hadis, fıkıh ve usul gibi temel İslami ilimlere dair günümüzde de tartışılan pek çok hususa Osmanlı Türkçesinin selis üslubuyla cevaplar bulacaksınız.
-
Tasavvuf
Mercan Resiflerinin Ötesi
Türkiye’de artık bir klasik haline gelen Su Üstüne Yazı Yazmak kitabının yazarı Muhyiddin Şekûr Mercan Resiflerinin Ötesi ile “Sufi Günlükleri” serisine devam ediyor.
-
-
Tasavvuf
Tasavvuf Düşüncesi
Tasavvuf düşüncesi ve pratiği İslam geleneğinin zengin havzasında geniş bir yer işgal etmiş zengin bir birikimdir. Bu birikim İslam’ın evrenselliğini ve aşkın boyutunu yansıtan en dinamik güçlerden biridir. Bu konularda…
-
Tasavvuf
Ben Dervişim Diyene
Asrın son büyüklerinden biri olan Gönenli Mehmed Efendi ve Karagümrük’te “bembeyaz” bir ocağın son postnişinlerinden istifade ve istifaza etmiş M. F. Çıtlak, bu kitabında hem Hz. Pir-i Cerrahî hem de…
-
Tasavvuf
Anadolu Tasavvuf Tarihine Notlar I
Anadolu Tasavvuf Makaleleri, Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç’ın Anadolu’nun fethinde bizzat rol alan Alperen dervişlerden Nazım Hikmet’in şiirine, İbn Arabî’den Aziz Mahmud Hüdaî’ye, İstanbul’un tekkelerinden tasavvuf musikine kadar pek çok…
-
İslamiyet
Kur’ân’ı Okumak ve Anlamak
“Kur’ân’ın o sırlarını, o mânevî yönlerini, ancak kendi bilgileri, kalplerinin saflığı, tefekkürlerinin derinliği, hak ve hakikati arayışlarındaki samimiyet ve ihlâsları ölçüsünde, ilimde en yüksek derecelere ermiş kimseler keşfedip kavrayabilirler.”
-
Tasavvuf
Geleneğin Peşinde
Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç bu kitabında başta Müslümanlar olmak üzere düşünen ve gerçeği arayan tüm insanlara dört boyutlu bir yapıya sahip olan dinin/İslam’ın aslî ve nihaî amacını hatırlatıyor.
-
Tasavvuf
Allah Kulunu Severse
Sufi Kitap, 15. yüzyılın büyük mutasavvıfı ve Halvetî pirlerinden Cemâl-i Halvetî’nin bugüne kadar ne Arapça ne de Türkçe olarak neşredilmiş olan üç risalesini Türk okuruyla buluşturuyor.