Çay -Çay Bitkisi, Biyokimyası, Gübrelenmesi, İşleme Teknolojisi
Orijinal fiyat: ₺265,00.₺259,70Şu andaki fiyat: ₺259,70.
- Açıklama
- Ek bilgi
- Tedarik ve Kargo Süreci
- Hata Bildir
Açıklama
Çay bir gıda maddesi ve sağlıklı yaşamın bir parçasıdır. İçerdiği polifenoller, mineraller, vitaminler, alkaloidler, karbonhidratlar, proteinler vb. bileşikler ile çay değerli bir içecektir. Kuru çayda bulunan maddelerin yitirilmeden deme (infüzyona) geçmesi, uygun ve doğru demleme ile gerçekleşebilir. İnsanlar gereksinim duydukları vitamin ve minerallerin bir bölümünü içtikleri çay ile karşılamaktadır. Kimi ülkelerde ilaç olarak da nitelendirilen çayın insan sağlığı üzerindeki olumlu ve önemli etkisi, temelde çay deminde bulunan polifenollerden (kateşinlerden) kaynaklanır. Bu olgunun araştırma sonuçlarıyla da kanıtlanmış olması, diyetisyenler tarafından polifenol içerikleri yüksek doğal besin maddelerinin önerilmesine neden olmaktadır. Kitap sekiz ana bölümden oluşmaktadır.İÇİNDEKİLER1. Bölüm GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ÇAY1.1. DÜNYADA ÇAY1.2. TÜRKİYE’DE ÇAY1.3. TARİHLERİNE GÖRE DÜNDEN GÜNÜMÜZE ÇAYIN GELİŞİMİKAYNAKÇA2. Bölüm ÇAY BİTKİSİ2.1. BOTANİKTEKİ YERİ VE ÇEŞİTLERİ2.1.1. Çin Çayı2.1.2. Assam Çayı2.1.3. Kamboçya Çayı2.2. BİTKİSEL ÖZELLİKLERİ2.2.1. Çay Bitkisinin Tohumu ve Yağı2.3. YETİŞTİĞİ ÜLKELER VE YETİŞME KOŞULLARI2.3.1. İklim İstekleri2.4. TOPRAK İSTEKLERİ2.4.1. Çay Toprakları2.4.2. Toprak pH’sı2.4.3. Bitki Besin Maddeleri2.5. ÜRETİM TEKNİĞİ2.5.1. Tohumla Üretim2.5.2. Çelikle Üretim2.6. BUDAMA2.6.1. Şekil Budaması2.6.2. Ürün Budaması2.6.3. ÇırpmaKAYNAKÇA3. Bölüm ÇAY BİTKİSİ YAPRAĞININ İÇERİĞİ3.1. ÇAY BİTKİSİ YAPRAĞININ KİMYASAL VE BİYOKİMYASAL İÇERİĞİ3.1.1. Enzimler3.1.2. Polifenoller3.1.3. Alkoloidler3.1.4. Karbonhidratlar3.1.5. Klorofil ve Öteki Pigmentler3.1.6. Vitaminler3.1.7. Mineral Maddeler3.1.8. Uçucu Maddeler3.2. ÇAY YAPRAĞININ İÇERİĞİNE ETKİ YAPAN ETMENLER3.2.1. Bitkisel Etmenler3.2.2. Çevresel Etmenler3.2.3. Kültürel Etmenler3.3. YAŞ ÇAY YAPRAĞINA YAPILAN ZARARKAYNAKÇA4. Bölüm ÇAY BİTKİSİNİN GÜBRELENMESİ4.1. GÜBRE VE GÜBRELEMENİN TANIMI4.2. GÜBELERİN SINIFLANDIRILMASI4.2.1. Organik Gübreler4.2.2. Kimyasal (İnorganik) Gübreler4.3. ÇAY TOPRAKLARINDA ANALİZ SONUÇLARINA BAKARAK GÜBRETAVSİYELERİNİN YAPILMASI4.3.1. Yaprak Analiz Sonuçlarına Bakarak Gübre Tavsiyelerinde Bulunulması4.3.2. Toprak Analiz Sonuçlarına Bakarak Gübre Tavsiyelerinde Bulunulması4.4. TÜRKİYE’DE KİMYASAL GÜBRE ÜRETİMİ ve TÜKETİMİ4.4.1. Çay Bitkisi Yetiştirilen İllerimizde Kimyasal Gübre Tüketimi4.5. ÇAY BİTKİSİNİN GÜBRELENMESİNİN AMACI4.6. BİTKİ BESİN ELEMENTLERİNİN ÇAY BİTKİSİNDEKİ İŞLEVLERİ4.6.1. Azotun İşlevleri4.6.2. Fosforun İşlevleri4.6.3. Potasyumun İşlevleri4.6.4. Kalsiyumun İşlevleri4.6.5. Magnezyumun İşlevleri4.6.6. Kükürdün İşlevleri4.6.7. Demirin İşlevleri4.6.8. Manganın İşlevleri4.6.9. Çinkonun İşlevleri4.6.10. Borun İşlevleri4.6.11. Bakırın İşlevleri4.6.12. Molibden, Klor, Sodyum ve Alüminyumun İşlevleri4.7. BESİN ELEMENTLERİNİN NOKSANLIKLARINDA ÇAY BİTKİSİNDE GÖRÜLENBELİRTİLER4.7.1. Azot Noksanlığı4.7.2. Fosfor Noksanlığı4.7.3. Potasyum Noksanlığı4.7.4. Kalsiyum Noksanlığı4.7.5. Magnezyum Noksanlığı4.7.6. Kükürt Noksanlığı4.3.7. Mangan Noksanlığı4.7.8. Çinko Noksanlığı4.7.9. Bor Noksanlığı4.8. UYGULANAN GÜBRELER4.8.1. Organik Gübreler4.8.2. Kimyasal Gübreler4.9. GÜBRELERİN UYGULANMA TEKNİĞİ, ZAMANI VE MİKTARLARI4.9.1. Ahır Gübresi4.9.2. Malç4.9.3. Kimyasal Gübrelerin Uygulanması4.9.4. Azotlu Gübreleme4.9.5. Fosforlu Gübreleme4.9.6. Potasyumlu Gübreleme4.9.7. Kalsiyumlu, Magnezyumlu ve Kükürtlü Gübreleme4.9.8. Mikroelement Gübrelemesi4.10. ORGANİK ÇAY TARIMI4.10.1. Organik Tarıma Başlama, Kontrol ve Sertifikasyon EsaslarıKAYNAKÇA5. Bölüm ÇAY YAPRAĞININ İŞLENMESİ VE KİMYASI5.1. SİYAH ÇAY5.1.1. Ortodoks Yöntemine Göre Siyah Çayın İşlenmesi5.1.2. Modern Yöntemlere Göre Siyah Çayın İşlenmesi5.2. YEŞİL ÇAY5.2.1. Yeşil Çayın İşlenmesi5.3. OOLONG ÇAY5.4. ÖTEKİ ÇAY ÇEŞİTLERİ5.4.1. Beyaz Çay5.4.2. Özçay (Instant Tea)5.4.3. Daldırma ÇayKAYNAKÇA6. Bölüm ÇAYIN VE ÇAY DEMİNİN İÇERİĞİ6.1. ÇAYIN İÇERİĞİ6.1.1. Nem6.1.2. Toplam Kül6.1.3. Suda Çözünmeyen Kül6.1.4. Asitte Çözünmeyen Kül6.1.5. Suda Çözünen Külde Alkalilik6.1.6. Su Ekstraktı6.1.7. Mineral Maddeler6.1.8. Kafein6.1.9. Polifenoller6.1.10. Klorofil ve Öteki Pigmentler6.1.11. Vitaminler6.1.12. Teaflavin (TF) ve Teurobigin (TR)6.2. ÇAY DEMİNİN (İNFÜZYONUNUN) İÇERİĞİ6.3. ÇAYDA KALİTE KONTROLÜ6.3.1. Kalite Kontrol Yöntemleri6.3.2. Çay Deminin Kalitesi Üzerine Suyun Etkisi6.3.3. Çay Deminin Kalitesi üzerine Çayın Kimyasal İçeriğinin Etkisi6.4. ÇEŞİTLİ YEŞİL ÇAYLARIN DEMLEME YÖNTEMLERİKAYNAKÇA7. Bölüm ÇAY VE SAĞLIĞIMIZKAYNAKÇA8. Bölüm TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA ÇAY ÜRETİMİ VE TÜKETİMİ8.1. ÇAY TARIMI ALANLARI8.2. YAŞ ÇAY YAPRAĞI ÜRETİMİ8.3. KURU ÇAY ÜRETİMİ8.4. ÇAY TÜKETİMİKAYNAKÇAYAZAR DİZİNİKONU DİZİNİ
Ek bilgi
ISBN | 9786053953593 |
---|---|
Yayınevi | |
Yazar | |
Sayfa | 368 |
Basım Tarihi | 2010, Ekim |
Bibliyotek: Kitap Tutkunlarının Güvenilir Adresi
Bibliyotek, edebiyat dünyasının zengin ve çeşitli yelpazesini, seçkin yayınevleriyle işbirliği içinde siz değerli okurlarımıza sunmaktan gurur duyar. Kitap severlerin beklentilerini en üst düzeyde karşılamak adına sürekli gelişen ve yenilenen bir hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz.
Stok Bilgisi ve Ürün Tedarik Süreci
Web sitemizdeki ürünlerimiz, birçok satış kanalıyla doğrudan entegre bir sistem üzerinden yönetilmektedir. Bu nedenle, sitemizde belirli bir stok bilgisi görüntülenmemektedir. Eğer aradığınız ürün tedarikçi firmamızda mevcut veya stoklarımızda bulunuyorsa, sitemiz üzerinden satın alabilirsiniz. Firmaların yanlış stok bilgilendirmesinden dolayı iptal edilen siparişleriniz için tarafınıza bilgilendirme yapılarak ücret iadeniz gerçekleştirilecektir.
Ön Satıştaki Ürünler Hakkında
Ön satışta olan ürünlerimizin detayları ve çıkış tarihleri, web sitemizde ürün sayfalarında belirtilmektedir. Eğer siparişinize bir ön satış ürünü eklemişseniz, tüm siparişiniz, bu ürünün çıkış tarihinden sonra gönderilecektir. Parçalı gönderim yapmadığımız için, siparişlerinizin tamamını bir arada teslim ediyoruz.
Tedarik Süreci ve Süreleri
Bibliyotek olarak, binlerce kitaptan oluşan geniş bir envantere sahibiz. Ancak, bazı özel veya daha az talep gören kitaplar, doğrudan yayınevleri veya tedarikçi firmalardan temin edilmektedir. Tedarik süreci, kitabın yayınevi veya tedarikçiye göre değişkenlik gösterebilir ve genellikle 3 ila 10 iş günü arasında sürmektedir. Siparişinizde tedarik aşamasında olan bir ürün varsa, bu ürünün tedarik süreci tamamlandığında tüm siparişiniz kargoya verilecektir.
Kargo Süreci
Tedarik süreci tamamlanan ürünler, 2 iş günü içinde kargoya teslim edilmektedir. Hızlı ve güvenilir kargo hizmetimizle, kitaplarınız en kısa sürede kapınıza ulaşacaktır.
Bibliyotek, kitap tutkunları için kesintisiz ve kaliteli bir okuma deneyimi sunmayı hedefliyor. Sizlerle edebiyatın büyülü dünyasında buluşmak için sabırsızlanıyoruz.
Ürün bilgilendirme sayfasındaki hataları aşağıdaki form aracılığıyla bildirebilirsiniz.