-
Anı ve Anlatı
Frederic Chopin ve 101 Seçme Mektup
Hayatı boyunca yazdığı mektupların yer aldığı bu kitapta, Chopin’in besteleri, sanat çevresi, karakteri, sağlığı, yurtseverliği ile ilgili detaylar okurlar ile buluşuyor.
-
Roman
Teneke Trampet
Grass’ın klasikleşmiş romanında Oskar’ın toplumsal yozlaşmayı, teneke trampetinin vuruşları ve camı parçalayan sesiyle protestosuna tanık olacaksınız. 1959 yılında yayınlanan ve acılarla dolu bir dönemin sert bir eleştirisi olarak değerlendirilen Teneke…
-
Öykü ve Hikaye
Ermiş
ERMİŞ
En uzakların arayışında olan sen, gemini bulmak için uzun zaman uzakları gözledin.
Ve gemin geldi işte, artık gitmelisin.
Hatıralarının ülkesine ve en büyük arzularının meskenine derin bir hasret besliyorsun; ne bizim sevgimiz… -
Destan
İlyada (Yeni)
Her şey, Paris’in sihirli elmayı Afrodite’ye vermesiyle başlar. Afrodite elma karşılığında Paris’e dünyanın en güzel kadınının sevgisini vaat etmiştir. Paris’in güzeller güzeli Helene ile karşılaşması ve elmayı alamayan Hera ile…
-
Roman
Dönüşüm
Bir kitap başımıza inen bir darbe gibi bizi sarsmıyorsa neden zahmet edip okuyalım ki?”
Franz Kafka
Franz Kafka’nın 1915 yılında yayınladığı Dönüşüm’de anlatılan Gregor’un öyküsü, birey ile muktedir arasında yaşanan çatışma döngüsüne… -
Roman
Gece Uçuşu
Her başlangıç dönemi kahramanlara ihtiyaç duyar. Sivil havacılık döneminin başlangıcı ve özellikle gece uçuşlarının başladığı dönem de kendi kahramanlarını yaratmıştı. Bu kahraman pilotlar ölümü göze alarak doğaya ve gecenin karanlığına…
-
Öykü ve Hikaye
Bir Kadının Hayatından Yirmi Dört Saat
Tutkunun nasıl öngörülemez, nasıl dönüştürücü bir kuvvet olduğunu izliyoruz Stefan Zweig’ın usta kaleminden. Bir kumarbazın ve bir kadının tutkusu yirmi dört saatliğine karşılaşıyorlar. Çarpışmaya benzer bu karşılaşmanın sırrı yıllarca suskun…
-
Roman
RA Gözcüler
“Doğup büyüdüğü yere ait değil insan…
Acı çektiği ya da çok mutlu olduğu yere de ait değil…
İnsan, olmak isteyip de olamadığı yere ait…
Şey gibi bir his işte bu; çok, çok susamak… -
Roman
Araf Yaradılış Kanunu
“Yaşamda kendi açmazını çözemeyen, onu defalarca tekrarlamaya mahkûmdur…”
Bu romanın sayfalarını çevirirken, “Ben kimim?”, “Nereden gelip, nereye gidiyorum?”, “Hakikat nedir?”, “Amacım ne?”, “Ne için yaşıyorum?”, “Özgür irade var mı?” ya da……
-
Roman
Cesaret Kulübü
Bu kitap binlerce beyaz yakalı çalışan arasından seçilmiş, hayatın anlamını, kişisel yolunu kaybetmiş herhangi birinin, yeniden varoluş yolculuğu öyküsüdür. Kendini fark etmenin, kayıp parçalarını bulmanın, bütün olmanın hikâyesidir. Yeniden umutlanabilmenin,…
-
Roman
Sırça Köşk
… Sesler kesilince birbirlerinin yüzüne baktılar, ormanı zapt etmeye giden köpeklerle onların zorla sürükledikleri koyunların başına geleni anladılar. Aralarındaki iki ihtiyar koç, ağır ağır mağaranın kapısına doğru yürüdüler, kendilerini beklemek…
-
Roman
İçimizdeki Şeytan
İsteyip istemediğimi doğru dürüst bilmediğim, fakat neticesi aleyhime çıkarsa istemediğimi iddia ettiğim bu nevi söz ve fiillerimin daimi bir mesulünü bulmuştum: Buna içimdeki şeytan diyordum; müdafaasını üzerime almaktan korktuğum bütün…
-
Roman
Kürk Mantolu Madonna
İnsanlar birbirlerini ne kadar iyi anlıyorlardı… Bir de ben bu hâlimle kalkıp başka bir insanın kafasının içini tahlil etmek, onun düz veya karışık ruhunu görmek istiyordum. Dünyanın en basit, en…
-
Roman
Kuyucaklı Yusuf
Yusuf, o zamana kadar yüzünde görülmemiş bir heyecanla, fasulye çuvallarından birine ilişti. Ali’ye uzun uzun ve dikkatle baktıktan sonra, ağlar gibi bir sesle sordu:
“Siz, ne biçim insanlarsınız?”
Bu sözlerde bir sualin… -
Roman
Ahırkapılı Modigliani
Ahırkapılı Modigliani
Rastgele seçtiğiniz kişilere “sanat nedir?” diye soracak olsanız, çoğunluğun aklına önce resim gelecek ve sorunuzu geçmişin ünlü tablolarından yola çıkarak yanıtlamaya çalışacaklardır. Irak ve Suriye’de yaşanan kaosun ardından, gerek… -
Roman
Gri Şehirdeki Kadın
Önce şehrin meydanlarına, parklarına, caddelerine siner zamanın gri rengi; sonra işyerlerine, okullara ve evlere, kısacası şehrin her köşesine. Ne zaman ki tüm şehir bu renge bürünür, işte o zaman insan…
-
Roman
Kaptan
KAPTAN
Demokrat Parti yıllarından 27 Mayıs’a, 12 Mart’a, 12 Eylül’e, XX. yüzyılın bitimine uzanan Kaptan’da, bir Anadolu çocuğunun aklını kullanmaya başlamasıyla birlikte yaşamının ülkede yaşanılanlarla nasıl özdeşleştiğini görüyoruz. Sürekli olarak kendisini,… -
Roman
Kardelen
KARDELEN
12 Eylül’le ilgili edebiyatın klasikleşen bir yapıtı olan Kardelen, bir direncin, bir umudun simgesi olmuştur.
Öner Yağcı, Kardelen’de 12 Eylül günlerinin en çok acı çeken insanları olarak çocuklarımıza dikkat çeker. Annesi… -
Roman
Maskeli Balo
Umudun varken beklemek güzel ama ölüm öyle bir acı ki geride ne umut bırakıyor ne de hayal. İçim parça parça, kelimelerim kırık dökük, konuşmaya mecalim yok. Sussam hüznümün kanadı kırılır….
-
Roman
Kod Adı Devrim
Kod Adı
DEVRİM
Panik, Suudi Arabistan Rub’al Khali çölünde gerçekleştirilen mini nükleer patlama ile başladı. Gizemli bir aktör emperyalizmin güdümünde mezhep savaşlarının yaşandığı bölgeye kimseden izin almadan yerleşip kibirli krallara, emirlere, şeyhlere,… -
Roman
Bangkok Hilton Günlüğü
Hindistan’dan Tayland’a “sihirli kabak” kaçakçılığından iki kez idam cezası almış ve sekiz yıldır Tayland’ın en acımasız hapishanesi Bangkok Hilton’da çürümekte olan Burhan Soze, Berlin Kreuzberg’den üçüncü kuşak bir Almancıdır. Hapishanede…