Gıda Mühendisliğinde Isıl Olmayan Güncel Teknikler
Orijinal fiyat: ₺370,00.₺362,60Şu andaki fiyat: ₺362,60.
- Açıklama
- Ek bilgi
- Tedarik ve Kargo Süreci
- Hata Bildir
Açıklama
Gıda teknolojisini geliştirme konusunda çaba gösteren araştırmacılar alışılagelmiş gıda işleme yöntemlerinin söz konusu olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak üzere “minimum işleme” stratejilerini geliştirme ve uygulama konusunda önemli çaba harcamaktadırlar. Tüketicilerin sağlıklı, güvenli ve yüksek kaliteli gıdalara olan taleplerindeki artışa paralel olarak gıda endüstrisinde uygulanan minimum işleme prosedürleri içerisinde yeni ve gelişmekte olan teknolojiler çeşitlenmekte ve bu teknolojiler üzerine yapılan araştırmalar da artış göstermektedir. Aktif olarak hızla değişen gıda teknolojileri doğası bilim adamlarının değişik açılardan çözüm yollarını araştırmasını gerektirmektedir. Bu kapsamda üzerinde çalışılan konulardan biri de ısıl ve ısıl olmayan yeni teknolojilerin gıda sanayi uygulamaları olarak görülmektedir. “Isıl olmayan teknolojiler” terimi genelde ortam sıcaklığı ya da düşük sıcaklıklarda gıdaları dayanıklı hâle getirmek için uygulanan teknolojiler için kullanılmaktadır.Bu kitabın editörleri tarafından daha önce basılmış gıda mühendisliğinde “Güncel Elektriksel Isıtma Yöntemleri” kitabının devamı niteliğinde, ısısal olmayan yeni ve gelişmekte olan teknolojileri kapsayan bu kitapta, gıdaların işlenmesinde iyileştirme ve enzim/mikrobiyal inaktivasyon ya da dekontaminasyon gibi amaçlar için alternatif olabilecek güncel teknoloji ve uygulamalara değinilmiştir. Yeni ambalaj teknolojileri, yenilebilir film ve kaplamalar, mikrobiyal polisakkaritler, yüksek hidrostatik basınç, ultrases, vurgulu elektriksel alan, ultraviyole ışınlama, vurgulu ışık, iyonize ışınlama, elektroplazmoliz, elektrolize su, süperkritik akışkan ekstraksiyonu ve plazma teknolojisi gibi konularda yabancı literatürde çeşitli kitaplar bulunmasına karşın, ülkemizdeki araştırıcı ve sanayinin faydalanabilmesini sağlayacak şekilde bu yöntemlerin tümünü kapsayan bir kaynağın bulunmaması bu kitabın yazılmasında itici güç olmuştur.Bu kapsamda kitap içeriğinde, ısısal olmayan uygulamaların sistem özellikleri, matematiksel modellenmesi, gıda kalite özellikleri ve mikroorganizmalara etkileri vb. kaynakçada yapılan çalışmalara bağlı kalınarak kitabın yazılmasında değerli bilgileri ve özverili çalışmalarıyla katkıda bulunan yazarlar tarafından hazırlanan bölümlere ayrı ayrı yer verilmiştir.Bu kitabın lisans ve lisansüstü düzeyde ilgili mühendislik dallarına ve ayrıca gıda sanayi uygulayıcılarına kaynak olacağı ve özgün projeler geliştirmek anlamında katkıda bulunacağı düşünülmektedir.
Ek bilgi
ISBN | 9786051333304 |
---|---|
Yayınevi | |
Yazar | |
Sayfa | 432 |
Basım Tarihi | 2020, Kasım |
Kağıt | 1. Hamur |
Bibliyotek: Kitap Tutkunlarının Güvenilir Adresi
Bibliyotek, edebiyat dünyasının zengin ve çeşitli yelpazesini, seçkin yayınevleriyle işbirliği içinde siz değerli okurlarımıza sunmaktan gurur duyar. Kitap severlerin beklentilerini en üst düzeyde karşılamak adına sürekli gelişen ve yenilenen bir hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz.
Stok Bilgisi ve Ürün Tedarik Süreci
Web sitemizdeki ürünlerimiz, birçok satış kanalıyla doğrudan entegre bir sistem üzerinden yönetilmektedir. Bu nedenle, sitemizde belirli bir stok bilgisi görüntülenmemektedir. Eğer aradığınız ürün tedarikçi firmamızda mevcut veya stoklarımızda bulunuyorsa, sitemiz üzerinden satın alabilirsiniz. Firmaların yanlış stok bilgilendirmesinden dolayı iptal edilen siparişleriniz için tarafınıza bilgilendirme yapılarak ücret iadeniz gerçekleştirilecektir.
Ön Satıştaki Ürünler Hakkında
Ön satışta olan ürünlerimizin detayları ve çıkış tarihleri, web sitemizde ürün sayfalarında belirtilmektedir. Eğer siparişinize bir ön satış ürünü eklemişseniz, tüm siparişiniz, bu ürünün çıkış tarihinden sonra gönderilecektir. Parçalı gönderim yapmadığımız için, siparişlerinizin tamamını bir arada teslim ediyoruz.
Tedarik Süreci ve Süreleri
Bibliyotek olarak, binlerce kitaptan oluşan geniş bir envantere sahibiz. Ancak, bazı özel veya daha az talep gören kitaplar, doğrudan yayınevleri veya tedarikçi firmalardan temin edilmektedir. Tedarik süreci, kitabın yayınevi veya tedarikçiye göre değişkenlik gösterebilir ve genellikle 3 ila 10 iş günü arasında sürmektedir. Siparişinizde tedarik aşamasında olan bir ürün varsa, bu ürünün tedarik süreci tamamlandığında tüm siparişiniz kargoya verilecektir.
Kargo Süreci
Tedarik süreci tamamlanan ürünler, 2 iş günü içinde kargoya teslim edilmektedir. Hızlı ve güvenilir kargo hizmetimizle, kitaplarınız en kısa sürede kapınıza ulaşacaktır.
Bibliyotek, kitap tutkunları için kesintisiz ve kaliteli bir okuma deneyimi sunmayı hedefliyor. Sizlerle edebiyatın büyülü dünyasında buluşmak için sabırsızlanıyoruz.
Ürün bilgilendirme sayfasındaki hataları aşağıdaki form aracılığıyla bildirebilirsiniz.