GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ – Introduction to Food Engineering
Orijinal fiyat: ₺620,00.₺607,60Şu andaki fiyat: ₺607,60.
- Açıklama
- Ek bilgi
- Tedarik ve Kargo Süreci
- Hata Bildir
Açıklama
Gıda Mühendisliği; fiziksel, kimyasal ve biyolojik bilimlerin, gıdaların işlenmesinde, yeni gıdaların geliştirilmesinde, depolanmasında, taşınmasında ve pazarlanmasında uygulama alanı bulmuş olan bir mühendislik dalıdır. Bu kitabın yazarları olan Prof. R. Paul Singh ve Prof. Dennis R. Heldman tarafından açıkça belirtildiği gibi; profesyonel gıda mühendisi olarak çalışacak olan mühendislerin gıda maddelerinin üretim süreçleri içerisinde uygulanan işlemlerin ana ilkeleri olan kütle ve enerji denklikleri, termodinamik, akışkanlar mekaniği, ısı ve kütle transferi, düşük ve yüksek sıcaklıkta uygulanan işlemleri de kapsayan gıda koruma yöntemlerinin prensiplerini, ambalajlama materyalleri/metotları ile temizlik ve sanitasyon konularını kapsayan mühendislik başlıklarında yeterli bilgi sahibi olmaları bir zorunluluktur.Temel matematik ve fiziğe dayalı olarak bilinen mühendislik prensiplerini ve gıda işleme alanında çeşitli uygulamalarda bu mühendislik prensiplerinin kullanımını kapsayan bu kitabın ilk dört bölümünde kütle ve enerji denklikleri, termodinamik, akışkanlar mekaniği, ısı transferi konuları aktarılırken, sonraki dört bölümde özellikle ısıtma, soğutma, dondurma, evaporasyon gibi gıdaların muhafazasında termodinamik ve ısı transfer uygulamalarının kullanımı açıklanmaktadır. Diğer bölümlerde ise psikrometri ve kütle transferi mühendislik bilimleri açısından incelenirken, membran teknolojisi, kurutma, ekstrüzyon gibi gıda işleme yöntemlerinin kullanımında uygulamaları açıklanmıştır. Ayrıca gıdaların paketlenmesinde yenilikler, filtrasyon, santrifüj, karıştırma işlemlerinde temel mühendislik uygulamaları da örnek çözüm yöntemleri ile ele alınarak incelenmiştir.“Gıda Mühendisliğine Giriş” isimli bu kitap, esas olarak lisans düzeyinde öğrenim gören gıda mühendisliği öğrencilerinin kullanımı amacıyla dilimize çevrilmiş olmasına karşın gıda üretiminde yer alan işyeri sahiplerinden farklı disiplinlerde çalışan mühendislere kadar geniş bir çalışan kitlesine gıda alanındaki temel prensiplerin kavranmasında yardımcı olacağı düşünülmektedir.
Ek bilgi
ISBN | 9786053201519 |
---|---|
Yayınevi | |
Yazar | |
Çeviren | Ahsen Rayman, Aslıhan Demirdoven, Ersel Obuz, Figen Ertekin, Filiz İçier, Hasan Yıldız, Neslihan Çolak Güneş, Pelin Onsekizoğlu, Şebnem Tavman, Taner Baysal, Yahya Tülek, Zehra Ayhan |
Editör | Filiz İçier, Taner Baysal |
Sayfa | 888 |
Basım Tarihi | 2020, Ağustos |
Kağıt | 1. Hamur |
Bibliyotek: Kitap Tutkunlarının Güvenilir Adresi
Bibliyotek, edebiyat dünyasının zengin ve çeşitli yelpazesini, seçkin yayınevleriyle işbirliği içinde siz değerli okurlarımıza sunmaktan gurur duyar. Kitap severlerin beklentilerini en üst düzeyde karşılamak adına sürekli gelişen ve yenilenen bir hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz.
Stok Bilgisi ve Ürün Tedarik Süreci
Web sitemizdeki ürünlerimiz, birçok satış kanalıyla doğrudan entegre bir sistem üzerinden yönetilmektedir. Bu nedenle, sitemizde belirli bir stok bilgisi görüntülenmemektedir. Eğer aradığınız ürün tedarikçi firmamızda mevcut veya stoklarımızda bulunuyorsa, sitemiz üzerinden satın alabilirsiniz. Firmaların yanlış stok bilgilendirmesinden dolayı iptal edilen siparişleriniz için tarafınıza bilgilendirme yapılarak ücret iadeniz gerçekleştirilecektir.
Ön Satıştaki Ürünler Hakkında
Ön satışta olan ürünlerimizin detayları ve çıkış tarihleri, web sitemizde ürün sayfalarında belirtilmektedir. Eğer siparişinize bir ön satış ürünü eklemişseniz, tüm siparişiniz, bu ürünün çıkış tarihinden sonra gönderilecektir. Parçalı gönderim yapmadığımız için, siparişlerinizin tamamını bir arada teslim ediyoruz.
Tedarik Süreci ve Süreleri
Bibliyotek olarak, binlerce kitaptan oluşan geniş bir envantere sahibiz. Ancak, bazı özel veya daha az talep gören kitaplar, doğrudan yayınevleri veya tedarikçi firmalardan temin edilmektedir. Tedarik süreci, kitabın yayınevi veya tedarikçiye göre değişkenlik gösterebilir ve genellikle 3 ila 10 iş günü arasında sürmektedir. Siparişinizde tedarik aşamasında olan bir ürün varsa, bu ürünün tedarik süreci tamamlandığında tüm siparişiniz kargoya verilecektir.
Kargo Süreci
Tedarik süreci tamamlanan ürünler, 2 iş günü içinde kargoya teslim edilmektedir. Hızlı ve güvenilir kargo hizmetimizle, kitaplarınız en kısa sürede kapınıza ulaşacaktır.
Bibliyotek, kitap tutkunları için kesintisiz ve kaliteli bir okuma deneyimi sunmayı hedefliyor. Sizlerle edebiyatın büyülü dünyasında buluşmak için sabırsızlanıyoruz.
Ürün bilgilendirme sayfasındaki hataları aşağıdaki form aracılığıyla bildirebilirsiniz.