S.Dünyamız 169 / Mart – Nisan 2019

Sanat Dünyamız”da sanat hep yeşeriyor

Sanat Dünyamız”da sanat hep yeşeriyor169. sayı çıktı: Niklas Luhmann; A. Cem Şahin; Fatma Tülin; Koçi-Muziris Bienali; Lulea Bienali; İbrahim Coşkun; Ezgi Tok; Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kütüphanesi ve daha birçok sanat konusu Mart-Nisan 2019 sayısında.Güven Turan: “Evrenin Teni”nin Ardından Edebiyatın yanında sanat alanına dair kitaplarıyla da kültür dünyasına önemli katkıları bulunan romancı, şair Güven Turan sanatçı Fatma Tülin üzerine, Tophane-i Amire’de açılan sergisi “Evrenin Teni” vesilesiyle yeni bir yazı kaleme aldı.Tuğçe Arslan: “206 Odalı Sessizlik: Büyükada Rum Yetimhanesi Üzerine Etüdler Sergisi” Tuğçe Arslan, Galata Rum Okulu’nda izlenen “206 Odalı Sessizlik: Büyükada Rum Yetimhanesi Üzerine Etüdler” sergisini ses ve sessizlik kavramları üzerinden okudu.Kevser Güler: “Cadılarla Dans Etmek” sergisi üzerine küratör Mine Kaplangı ile Söyleşi British Council’ın Duvarları Olmayan Müze Projesi’nin üçüncü edisyonu “Cadılarla Dans Etmek” başlığıyla küratör Mine Kaplangı tarafından hazırlandı. Küratör Kevser Güler konu hakkında Kaplangı’yla bir söyleşi yaptı.T. Onur Çimen: “Karanlığın İçinde: Luleå Bienali’nden Notlar” Stockholm Üüniversitesi’nde sanat küratörlüğü dalında yüksek lisans çalışması sürmekte olan T. Onur çimen, Luleå Bienali’nden notlarını aktardı.Mehmet Ergüven: “Konum ve Zaman Açısından Dipyüzey” Mehmet Ergüven dipyüzey kavramını Nevhiz, Emel Şahinkaya, Neş’e Erdok, Zehra Aral ve Halil Akdeniz’ın birer eseriyle örnekleyerek konum ve zaman açısından sınıflandırdı. Bunun bir başlangıç denemesi olduğunu, daha geniş ve ayrıntılı çalışmaların yapılması gerektiğini hatırlattı.Gültekin Emre: “Anadolu’nun Taş Masalları” Şair, yazar Gültekin Emre sanatçı ibrahim Coşkun ve eserlerini şiirsellik üzerinden yorumladı.