-
-
Sosyoloji
Sosyolojiyi Düşünmek: Düşünümselliğe Dönüş
Sosyolojiyi Düşünmek, sosyoloji ve epistemolojisi üstüne okuyup çalışanlar kadar, genel olarak kültürü anlamak isteyen herkesin ilgisini çekecek bir kitap..
-
Sanat
Sanat Sevdası: Avrupa Sanat Müzeleri ve Ziyaretçi Kitlesi
.
-
Felsefe
Bir Pratik Teorisi İçin Taslak
KABİLİYE ÜZERİNE ÜÇ ETNOLOJİ ÇALIŞMASI.
-
Sosyoloji
Genel Sosyoloji: College De France Dersleri 1989-1992
.
-
Siyaset ve Politika
Düşünümsel Sosyolojiye Davet
.
-
Felsefe
Akademik Aklın Eleştirisi: Pascalca Düşünme Çabaları
Kırk yıllık araştırmalarının sentez ve değerlendirmesini gerçekleştirdiği Akademik Aklın Eleştirisi’nde Pierre Bourdieu sosyoloji teorisi, tarih bilgisi ve felsefi düşünceyi harmanlıyor..
-
Sanat
Manet: Sembolik Devrim : Sanat Hayat 56
Kendi do¨neminin sanat du¨nyasında yarattıgˆı infial sadece estetik degˆerleri altu¨st etmesinden degˆil, bunların dayandıgˆı ahlâk kurallarıyla da alay etmesinden kaynaklanır..
-
Sanat
Kültür Üretimi: Sembolik Ürünler / Sembolik Sermaye: Sanat Hayat 55
“Çıkar gözetmezlik”, “saf estetik”, “sanat-için-sanat” gibi şiarların üstünü örttüğü sembolik iktidar mücadelelerini gözler önüne seriyor..
-
Sosyoloji
Televizyon Üzerine
Pierre Bourdieu, bu kitapta gündelik hayatın neredeyse merkezine yerleşen televizyonun felsefi, politik ve sosyolojik anlamları üzerine düşünüyor; iktidar ilişkilerinin uzantısı ve aracı olarak medyanın kanaat üretme mekanizmalarını çözümleyerek, medyanın asli…
-
Sosyoloji
Karşı Ateşler – Neoliberal İstilaya Karşı Direnişe Hizmet Edecek Sözler
Neoliberalizmin totaliter ve antidemokratik karakterini ilk kavrayan düşünürlerden biri olan Pierre Bourdieu’nün bu “karşı ateşleri”, onun militan bir filozof olarak tavrının da göstergesidir. Sartre’dan ve Foucault’dan devraldığı gelenekle, bilgisini ve…
-
Sosyoloji
Karşı Ateşler – II: Avrupa Sosyal Hareketi İçin
“Politika, yurttaşlardan uzaklaşmaya devam ediyor.”Karşı Ateşler-II, neoliberalizmin zaferini ilan ettiği, sosyal demokrasinin neoliberal politikalara tümüyle teslim olduğu, toplumsal hakların budandığı, militan sendikacılığın tasfiye edildiği ve Avrupa emek hareketinin darmadağın göründüğü…