-
Anı ve Anlatı
Arkadaşım Menderes
“Bu yazılarda yalnız bir insan var. Kusurları, meziyetleriyle üstün yaratılmış bir insan. Onunla arkadaşlığımdan kalan hatıralar arasında bu her iki yanından da çizgiler olacak elbet. Ben onu, boyları yaradılış çapına…
-
Anı ve Anlatı
Babamın Arkadaşları
Ziya Gökalp… Ömer Naci… Tunalı Hilmi… Doktor Abdullah Cevdet… Profesör Yusuf Akçura… Kara Kemal… Mehmed Emin Yurdakul… Profesör Fuad Köprülü… Bu liste uzayıp gidiyor. Demokrat Parti’nin önde gelen isimlerinden Samet…
-
Anı ve Anlatı
Siyasi Günlük / Demokrat Parti’nin Kuruluşu
Yakın siyasî tarihimizin zaten çok az sayıdaki anı yazarından biri olan Samet Ağaoğlu, hem güvenilirliğiyle, hem de salt “günlük tutan” birisi değil usta bir yazar oluşuyla öne çıkıyor. Demokrat Parti’nin…
-
Tarih
Yassıada,Kayseri Ve Toptaşı Cezaevi Günlükleri 3.Baskı
Gülay Sarıçoban’ın hazırladığı Samet Ağaoğlu – Yassıada, Kayseri ve Toptaşı Cezaevi Günlükleri kitabı siyasi tarihimizin son derece önemli bir dönemine olduğu kadar, bu dönem içinde başbakan yardımcılığı, bakanlık, milletvekilliği yapmış…
-
Tarih
Kuvayi Milliye Ruhu 3.Baskı
Bu eserde Milli Mücadele yıllarından ve Birinci Büyük Millet Meclisi’nin tarihinden çarpıcı kesitler bulacaksınız. “Biz burada Türk inkılâbının hedef ve gayelerinden birisini, ulusal egemenlik ilkesini temel alıyoruz. Ulusal egemenlik ilkesi…
-
Öykü ve Hikaye
Bütün Öyküleri – Samet Ağaoğlu 3.Baskı
Türk öykücülüğünün unutulmuş ustalarından Samet Ağaoğlu’nun 1944-65 yılları arasında yayımladığı altı öykü kitabı (Strasburg Hâtıraları, Zürriyet, Öğretmen Gafur, Büyük Aile, Hücredeki Adam ve Katırın Ölümü) bu kitapta biraraya getirildi. Önemli…
-
Anı ve Anlatı
Marmara’Da Bir Ada 2.Baskı
“Bu kitap kendi hayat maceramın bir sahnesini anlatıyor. Orada memleketin siyaset âlemine karışmış bir kişinin hatıralarından çok, insan kaderinin akıl, basiret, vicdan, korkaklık, cesaret, hıyanet, sadakat gibi tecellilerinden sesler duyacak,…
-
Anı ve Anlatı
Hayat Bir Macera – Çocukluk Ve Gençlik Hatıraları 2.Baskı
“Hayat Bir Macera – Çocukluk ve Gençlik Hatıraları”